ההחלטה להעביר הורה קשיש לבית אבות גוררת עימה רגשות מעורבים ותחושות אי ודאות. עד כה היינו רגילים לטפל בהם בכל הצרכים שלהם ולדאוג לפתרונות מגוונים שיסייעו להם להתנהל ביום יום, למשל פתרונות לבריחת שתן ועוד. אולם, משנפלה ההחלטה כי המעבר יטיב עם מצבו הבריאותי, יש לקחת בחשבון מספר שיקולים שיבטיחו ליקירכם מקום מגורים הולם לצרכיו הרפואיים, החברתיים והרגשיים
קרא עודחוסר שליטה על הסוגרים משפיע רבות על שגרת החיים ואיכותם, אבל בהחלט ניתן לנסות לשלוט בחוסר השליטה במגוון דרכים יעילות. הנה סיפורה של ויקי מדנטון מטקסס, שחוותה בריחת שתן במהלך ביצוע פעולות יומיומיות. "לפני כשמונה שנים, שמתי לב שכשאני מנסה לרוץ, אני מטפטפת. בדומה למרבית הנשים, חשבתי שזה נורמלי היות ועברתי שלוש לידות". ויקי סירבה לאפשר לתופעת דליפת השתן להרחיק אותה מהנאות החיים, וקיבלה טיפול רפואי מתאים. בתחילה ויקי חששה מ"תאונה" במקום ציבורי וגם לא הייתה בטוחה האם תוכל להמשיך באורח החיים הפעיל שלה. "מדי אביב, בעלי ואני היינו מבלים סופשבוע בפסטיבל הג'אז והאמנות בעיירה שלנו. אבל לא ידעתי אם אוכל להמשיך בכך עם הבעיה שלי". כיום ויקי נמצאת בתוכנית טיפולית הכוללת ביו-פידבק, שימוש במכשיר מנטר, העוזר לזהות ולשלוט בשרירים המרוכזים סביב שלפוחית השתן.
קרא עודשגרת חיים רציפה וקבועה מסייעת בארגון חיים יעילים ומסודרים יותר. להקיץ עם שעון מעורר כל בוקר, לצאת להליכה קצרה בערב או אפילו לעשות מדיטציה כדי לשמור על האיזון והבריאות. באותה מידה, יצירת שגרה לשליטה בשלפוחית חלשה, יכולה לסייע לכם לשמור על חיי היומיום נטולים מתח ודאגה.
קרא עוד